Kireç Tavuk Bitini Öldürür mü ?

Tavuk besleyenlerin en çok uğraştığı sorunların başında tavuk bitleri,gece bitleri gelmektedir.Kümeslerde oluşan tavuk bitleriyle gerekli mücadele edilmezse tavuk ölümleri kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.Peki tavuk bitiyle mücadele için ne yapmalıyız ? Kireç tavuk bitini öldürmeye yardımcı olur mu ? Hangi ilaçlar tavuk bitini yok eder ? Kısaca bunlardan bahsedelim.

 $ads={1}

Kümeslerde yaşayan bu canlılar yani tavuk bitleri ile mücadelede en önemli unsur temizliktir.Kümeslerinizi belli bir aralıkta ve düzenli olarak temizlemeniz gereklidir.Temiz olmayan kümeslerde tavuk dışkısında çok hızlı şekilde tavuk bitleri çoğalabilmekte ve aşırı miktardaki bu canlılar tavuklarınızın hasta olup ölmesine neden olabilmektedir.

 Tavuk Bitine Karşı Kireç Kullanımı

Tavuk bitine kireç uygulaması nasıl yapılmalıdır ? Öncelikle tavuk kümesinizi temizlemeli ve tavuklarınızı kümesten dışarı çıkarmalısınız.Kireci kümesinizin zeminine toz  şeklince ince bir katman şeklinde atabileceğiniz gibi,sulandırıpta duvar ve zemine uygulayabilirsiniz.Kireç tavuk bitini yok edecektir.Tavuk bitiyle kalmayacak zararlı olan diğer mikroorganizmalarında kümesinizden uzaklaşmasını sağlayacaktır.

 $ads={2}

Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise kireci sürekli olarak kullanmamalısınız.Aşırı miktarda kullanılan kireç tavuklarda solunum yolu hastalıklarına yol açtığı bilinmektedir.Kümeste tavukların kanat çırpmaları sonucu havaya karışan kireç tozları tavukların soluması ile ciğerlerine inmekte ve CRD hastalığı yada üst solunum yolu hastalıklarına yol açmaktadır.

Kireç Tavuk Bitini Öldürür mü ?

 

Yorum

Daha yeni Daha eski