Rhode Island Red Tavuk Özellikleri


Rhode island red diğer adıyla RIR cins tavuklar yumurta verimi yüksek,hastalıklara karşı dirençli olmalarıyla bilinirler.Şüphesiz dünyadaki en kaliteli tavuk ırkları arasında yer almaktadır.Peki neden bu kadar yaygın kullanıldığını size açıklamak gerekirse, çok az bakım gerektirmesi ve aşırı sağlıklı vücut yapılarının olmasından kaynaklıdır.

1854 yılında William Tripp adında ingiliz kaptan,denizci olan satıcıdan malay horozu satın alır ve eve götürüp kendi tavuklarıyla eşleştirir.Kısaca RIR tavuğun ataları 1854 yılına kadar dayanmaktadır.1904 yılında ABD tavukçuluk birliğine kabul edilen rır tavukları 1909 yılında ingiliz tavukçuluk standardına kabul edildi.Tavukları uysaldır fakat horozları belli zamanlarda agresif bir yapıya bürünebilmektedir.Hastalıklara karşı olan dirençleri,sağlam yapıları ataları olan malay horozundan gelmektedir.

$ads={1}
 
RIR tavuklar safkan bir ırktır.Rhode island red tavuklar yılda ortalama 250-300 yumurta yapmaktadır.Sağlıklı beslenen RIR tavukları haftada 5-6 yumurta yapabilmektedir.Yumurtalar orta-büyük arasında ve kahverengi tonlarındadır.Yıllar içerisinde yumurta büyüklükleride artar.Her zaman söylediğimiz gibi verilen bu rakamlar sizin kümes ortamınıza,verdiğiniz yem ve takviye besinlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Yumurta ağırlıkları 65-75 gram arasında değişmektedir.RIR tavuklar 3,5 kg,RIR horozlar ile 4 kg civarlarında olmaktadır.Rhode island red cinsi tavukların en önemli özelliklerinden biriside,hibrit tavuk cinsi ortaya çıkarmada RIR horozları kullanılmaktadır.Yumurta renkleri kahverengidir.Rhode island red tavuklarının kırmızı ve beyaz olarak 2 farklı rengi bulunmaktadır.

$ads={2}
 
Ancak kırmızı renk RIR tavukları tercih edilmektedir.Rhode island red tavukları güneş ışığına maruz kalmaları durumunda renklerinde açılma meydana gelebilmektedir.Tüyleri kabarık değildir.Kötü hava şartlarına oldukça dayanıklıdır.Hastalıklara karşı dirençli ve gezmeyi seven bir tavuk cinsidir.Bu nedenle salma tavukçulukta tercih edilen bir ırktır.Sağlıklı ve iyi beslenen RIR tavuklar haftada 5-7 yumurta yapabilmektedir.

Rhode Island Red Tavuk Fiyatı

Rhode island red tavuk fiyatları 100-150 TL arasında değişmekte olup,kuluçkalık yumurta fiyatları 7 TL den başlamaktadır.
Rhode Island Red-RIR Tavuk Özellikleri ve Fiyatı
Rhode Island Red-RIR Tavuk Özellikleri ve Fiyatı


25 Yorumlar

  1. 3 adet rır horoz arıyorum

    YanıtlaSil
  2. Ben 5 tavuk almak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap bekliyoruz

      Sil
    2. Merhaba, şuan için satışta tavuğumuz bulunmamaktadır, ilerleyen günlerde olursa bilgi veririz. İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  3. Merhaba,tavuk satışımız bulunmamaktadır

    YanıtlaSil
  4. Hobi olarak yetiştirmek istiyorum nasıl edinebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tavuk satışımız bulunmmaktadır.

      Sil
  5. Hangi yemi kullanmalıyız acaba bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arpa,buğday,yumurta yemi ve mısır en çok kullanılan yemler arasındadır. Yaz aylarında mısırı bu karışımda az kullanmakta fayda vardır çünkü aşırı yağlanma yapabilir.

      Sil
  6. Ferik olarak 2 artı1 rır koyu renkli olanlarından varmı

    YanıtlaSil
  7. 2 artı 1 koyu renklı ferik varmı

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ben yumurta için eli veye 100 adet almak istiyorum satışımız ne zaman başlar ve fiyatı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kış mevsiminde olduğumuz için yumurta üretiminde ciddi düşüş yaşamaktayız. Şuan satışımız bulunmamaktadır Yumurta tedariği başladığında bilgilendirme yapılacaktır.

      Sil
  9. Yumurta ve yarka fiyat ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuanlık satışımız bulunmamaktadır.

      Sil
  10. Peki tahmini bir zamanı soyleminiz mumkunmu ve yeriniz nerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki aylarda tekrar iletişime geçebilirsiniz.

      Sil
  11. Keşke bu kadar bilgiden sonra tavuk,yarka ve yumurta tedariği de olsaydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkür ederiz, şuanlık tavuk satışımız yoktur

      Sil
  12. Facebook ta Rır tavuk veya civcivi satan gruplara üye olursanız bolca bulursunuz.

    YanıtlaSil
  13. Kansas ve arkansas diyorlar bu nedir . Salma tavukculukta hangisi ideal ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kansas ve arkansan RIR olarak tabir edilen tavuk ırklarıdır. Salma tavukçulukta yaygın olarak Lohman,ataks ve ligorin tavukları beslenmektedir.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski