Canhiper Bit Kimyasalı Nasıl Kullanılır ?


Canhiper ambalajda toz halinde satılan bit-pire-kene-gece biti-kırmızı bit için etkili mücadelede kullanılmaktadır.Tavuk bitleri,kırmızı gece bitleri en çok kümes hayvanlarında görülmektedir.Kan emicidirler ve kan yolu ile hastalıkların bulaşmasına neden olurlar.



Genellikle gece beslenirler,gündüzleri kümesteki çatlaklarda ve boşluklarda saklanırlar.Beslenme süreleri 1-2 saattir ve tavuk üzerinde görülmezler.Türkiye'deki kümesleri %70 inde  mevcuttur.1 hafta içerisinde yetişkin hale gelen tavuk bitleri en az 30 yumurta bırakılar ve hızla çoğalmaya devam ederler.Beslenmeden 6 ay canlı kalabilirler.

Yumurta veriminde düşüşe neden olurlar,aşırı çoğalmalarında kümeslerde toplu ölümlere sebebiyet verirler.Canlı ağırlıkta düşüşe,hayvanlarda strese,saldırganlığa ve ölümlere neden olurlar.Püskürtme yapmadan önce mutlaka canlıları kümesten uzaklaştırmalısınız.Kümesteki yem,su kabları dışarı alınmalıdır.

Püskürtme işlemini dikkatli şekilde yapmalı yüz ve vücudunuzu korumalısınız.Kümesinizdeki boşluklar,çatlaklar,tünekler,zemin ve tavan iyice püskürterek bitlerin yuvalanacağı yerlere özellikle püskürtme yapılarak uygulanmalıdır.


 
2 litre suya 1 su bardağı canhiper koyularak iyice karıştırılır.Bir pompa yada tulumba yardımıyla kümesinizin her yerine iyice püskürtülür.Larva ve yumurta halindeki bitler için 1 hafta ara ile püskürtme tekrarlanır.Püskürtme işleminden sonra kümese 2-4 saat boyunca canlı hayvan koymamalısınız ve kümesinizin iyice havalandırıldığından emin olmalısınız. Bu süre bulunduğunuz bölgenin iklim şartlarına göre artış gösterebilir. Kümesinizin tamamen kuruduğuna emin olduktan sonra tavuklarınızı kümese alabilirsiniz. Gece biti ile mücadele için püskürtmeyi gece yapmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
Canhiper Bit İlacı Nasıl Kullanılır ?

34 Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederim. Canhiper kullandım.faydalı odu kümes terremiz

    YanıtlaSil
  2. Rica ederiz, Sağlıklı ve temiz bir kümese sahip olmanıza vesile olduğumuz için mutluyuz :)

    YanıtlaSil
  3. Evde kullanılır mı? Güvercin biti için? Tavsiye edebileceğiniz bir ilaç var mı(eğer evde kullanılmıyorsa)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güvercinlerin yuvalarına veya tünedikleri yerlere sulandırarak yada toz halinde serperek kullanabilirsiniz.Eğer evin içerisinde varsa
      K-othrine Sc50 haşere ilacını kullanabilirsiniz.Kullanım talimatı kutu içeriğinde mevcut.

      Sil
  4. Merhaba ilcai yaptiktan kac saat sonra etki eder bite acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 30 dk içerisinde etki etmeye başlayacaktır.

      Sil
  5. 9 m2 bodruma 3 kere şıktım 3 gün araylan gene pire var gene var

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, pireler inatçı canlılardır. Dişiler 2000 yumurtaya kadar bırakabilir ve pireler 2 günde yumurtadan çıkarak larva olarak saklanırlat. Aslında kullandığınız ilaç işe yarıyor fakat pire yumurtalarına etki gösteremiyor.Her gün ilaçlama yapmanız gerekmektedir.Eğer pire sorununuz çok büyük ise ilaçlama yapan bir firma ile görüşüp ilaçlatma yapmalısınız. Kullandıkları kimyasallar çok etkili olduğu için yumurtadaki larvayı dahi öldürecektir.

    YanıtlaSil
  7. Kecilere toz halinde serpme ugulasak kecilere zarari olurmu yada tulumbayla atsak sulandırıpta bir tulumbaya nekadar ilac koymam lazım

    YanıtlaSil
  8. Keçilere uygulanması tehkikeli olabilir. Veteriner hekimlerden daha farklı kimyasallar alıp kullanmanız daha faydalı olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçilerde koyunlarda yıkama ve püskürtme blotic kullanın.
      Ayrıca tüm büyükbaş küçük baş ve ev süs hayvanlarında kullanabilirsiniz. Kafes hayvanları hariç.

      Sil
  9. bize lazım nerde bulurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. internette araştırarak üretici firmadan satın alabilirsiniz

      Sil
  10. Canhiper ilaç için çok yorumlara değindim fakat net bir bilgi edinemedim edinmek istedigim bilgi kaç litre suya ne kadar ilaç ilave edeceğim bu konuyla ilgili farklı farklı ölçülerde söyleyen bir sürü yorum mevcut hangisi en doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-2,5 LT suya 1 su bardağı canhiper homojen olacak şekilde karıştırarak kullanabilirsiniz

      Sil
  11. Çakılır ilaç evdede kullanımı tüm haşerelere karşi

    YanıtlaSil
  12. Benim de evimin içinde tavuk biti var ama bir türlü bitmiyor lütfen bana da yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Ev içerisinde bulunan bit,pire tahtakurusu için Bayer K-othrine Sc50 isimli kimyasalı kullanabilirsiniz yada kimyasal ilaçlama firmalarından yardım alabilirsiniz. Canhiper ev içi kullanım için uygun değildir.

      Sil
  13. Benim kümesinde gece biti var canhiper kullandım öldürmedi budefa 10lt nekadar atiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gece biti ilaçlamasını akşam 8-9 dan sonra yaparsanız daha etkili sonuç alırsınız. 1 su bardağı canhiperi 2-3 litre suya karıştırarak kullanabilirsiniz.

      Sil
  14. Merhaba tavukların üzerinde nasıl kullanacagiz canhiperi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bir çorabın içerisine canhiperi koyarak tavukların kanatlarının altına çarparak kullanabilirsiniz.

      Sil
  15. Sayın abim
    Tulumba ile gece tavuklar tünekteyken üzerlerine sıksak tavukları öldürür müyüz
    Birde toz halinde yere döksek tavuklar banyo yapsa zararı olurmu
    Yani kısacası tavukları öldürür müyüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavukların doğrudan üzerine sıkmak zehirlenmelerine neden olabilir, tulumba ile ilaçlama yapılacaksa tavuklar kümesten uzaklaştırılmalı, yem ve su kapları çıkartılmalıdır. Tavukların kanat altlarına toz olarak serpme şeklinde yada spreyle kullanımı daha uygundur.

      Sil
  16. Merhaba ben tavuklarimi kovaya sokup çıkararak ilaçlarımı yumurtasını 3 gün yemek tehlikeli dediler doğrumu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en az 3 gün yumurtasını tüketmemeniz faydalı olacaktır, Kullanmış olduğunuz kimyasal deri yoluyla yumurtaya geçebilir

      Sil
  17. Öncelikle selamın aleyküm admin benim bir iki sorum olacak birincisi biz bu dediğinizi yaptık her yere sıktık bide sularına virkons versek aynı anda birşey olur mu birde tavukların sularına kefir vitamin tuz bide aspirin koysak aynı anda birşey olur mu birde ilacı sıkarken tavuklarda olsa birşey olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam, sorularınızı tek tek yanıtlayayım Mehmet bey, Virkons içme sularına koyulmaz hayvanlarınız zehirlenir ve ölür, fakat spreyleme yoluyla kümese sıkabilirsiniz. Tavuklarınızın içme sularına kefir, vitamini farklı günlerde vermeniz daha uygun olacaktır. Kefir bağırsak florası için oldukça sağlıklı bir yöntemedir. Kümesi ilaçlarken hayvanlarınız kümesin dışında olması sağlıkları açısından daha iyi olacaktır. İlaçlamanın üzerinden 1-2 saat süre geçtikten sonra kümese tavukları alınız. Burada önemli olan etken zehirli sıvının kuruması ve yüzeylerde kalmaması, bu durum hava sıcaklığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Aklınıza takılan farklı sorular varsa yorum olarak belirtebilirsiniz, cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Sağlıklı günler dilerim.

      Sil
  18. canhiper kullanırken kümesi ilaçladıktan sonra 24 saat tavukların o ortama girmemesi gerekli mi yoksa amaç o ilacın kuruması mıdır ? eski yer evimiz var tavuklara orda bakıyoruz havalandırmada iyi, 1 kaç saate ilaç rahatlıkla kurur net bir bilgi verirseniz memnun olurum tavuk sayımız fazla onlara zarar vermek istemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilaçlama yaparken kümes içerisinde yemlik ve suluklar olmamalı, ilaçladığınız alanda tavuklarınız yiyeceği besinler olmamalı.24 saat beklemenize gerek yok, ilaçlama sonrası 2-3 saat kuruma ve havalandırma işleminin ardından kümesinize tavuklarınızı alabilirsiniz. Bu süre bulunduğunuz bölgedeki iklim şartlarına göre artış gösterebilir. Kümesin tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra tavuklarınızı kümese alabilirsiniz.

      Sil
  19. Merhabalar benim bir tane kümesim var akşam nasıl ilacliycam kümesi gece biti için gündüz yapmamın faydası olmaz mı ?
    bir diğer sorum kaç gün ara ile ilaçlama yapmamız gerekiyor

    Tavukların Ayrı ayrı hepsine püskürtme yapmalıyım sadece kümesi ilaçlamam yeterli degilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gece ilaçlamanın avantajı bitler yuvalarından dışarı çıkacakları için direkt müdahale edip etkisiz hale getirebilirsiniz. Gündüz ilaçlamada yapabilirsiniz. 3-4 gün arayla bitler tamamen yok olana dek ilaçlama yapmanızda fayda vardır. Kümesi ilaçlamanız yeterli olacaktır, tavuklarınıza da uygun şekilde ilaçlama yapabilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski