Tavuk Biti İnsana Geçer mi?

Tavuk besleyen kişilerin başlıca sorunları arasında tavuk bitleri yer alır. Tavuk biti ile mücadele edilmezse kümeste hastalıklara ve ölümlere yol açar. Tavuk biti ilacı yada tavuk bitine doğal çözümler ile gerekli müdahale yapılmadığı taktirde tavuk bitleri üremeye devam edecektir. Peki tavuk biti insanda yaşar mı? Tavuk bitleri insana geçer mi?


$ads={1}


7 gün içinde erişkin hale gelen tavuk bitleri kümesinizin tamamında yer alacaktır. Tavuk bitleri insanlarda yaşayamaz çünkü insan doğası gereği temiz bir canlıdır. Tavuk bitleri temiz ortamlarda yaşayamadıkları için insanları konak olarak kullanamaz. Kümeslerimizi düzenli olarak temizlemeliyiz. Boşlukları ve çatlakları uygun dolgu malzemesi ile doldurmalı, tavuk bitinin çoğalması için uygun şartları ortadan kaldırmalıyız. Kümesteki tavuk pisliğini haftada 1 kere temizlemeli, gerekli ilaçlamalar yapılmalıdır. Tavuk bitine karşı kümeslerde sirke kullanabiliriz. Canhiper tavuk biti ilacı ile ilaçlama yapılabilir. Bu sayede kümeslerde bit oluşumunun önüne geçilmiş olur.

 

Tavuk Biti İnsana Geçer mi?

 

7 Yorumlar

  1. faydalı bilgi saolun hocam ! devamı gelsin hocam

    YanıtlaSil
  2. Canhiper tavuk biti ilacı değil, kırmızı örümcek ilacıdır. Ayrıca ziraai bir ilaçtır. İçindeki pyridaben etken maddesinden ötürü bit ve larvalarına karşı etki göstermektedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kırmızı akarisit ilaci olarak kullanılmaktadır.Bitlere karşı çok etkili bir zirai ilaçtır

      Sil
  3. Evde tavuk biti beslenmedigi halde yaşamaya devam edermi?4tavuk var kümesi canhiperle ilacladim ev içinde pıspıs aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk bitleri uygun koşullarda beslenmeden uzun yıllar yaşayabilir, fakat ev ortamı düzenli olarak temizlendiği için yaşamaları pek mümkün değildir. İlaçlama yaptıysanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum

      Sil
  4. Evde beslenmedigi halde bile urermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk bitleri uygun koşullarda aylarca beslenmeden yaşayabilecek parazitlerdir.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski