Tavuk bitleri her tavuk  besleyenin uğraşmak zorunda kaldığı bir sorun.Çok hızlı bir şekilde üreyebilen bu canlılar,tavukların sağlığını olumsuz yönde etkiler.Özellikle kırmızı gece bitleri tavuklar için çok büyük tehlike arz etmektedir.Geceleri ortaya çıkan bu bitler tavukların kanlarını emerler.Çok hızlı çoğalan bu canlılar,yüksek sayılara ulaştıklarında konakta çeşitli hastalıklara hatta ölümlere yol açmaktadır.Peki tavuk bitini ne öldürür ? Tavuk bitine karşı ne yapmalıyız? Sıkça sorulan bu soruların basit ve kısa cevaplarını sizlerle paylaşacağım.
 
 $ads={1}

Tavuk Bitini Ne Öldürür ?

Tavuk bitine karşı ilk yapmanız gereken kümes temizliğidir.Haftalık olarak belli periyotlarla kümesler düzenli olarak temizlenmelidir.Tavukların eşelenmeleri için kül+toprak havuzları oluşturulmalıdır.Kümeste bulunan çatlatklar,kırıklar uygun dolgu malzemesi ile doldurulmalıdır.Kümeslere belli oranda kireç serpilmelidir.Tavuk bitine mazot kullanılabilir.Kümese pompa yardımıyla mazot püskürtülerek bitlerin ölmeleri sağlanır.

 
 
Tavuk bitine kireç iyi bir mücadele yöntemidir.Kireç bulamaç haline getirildikten sonra kümes duvarlarına,tüneklere,tahta zeminlere iyici yedirilmelidir.Diğer bir etkili yöntemde sirkedir.Tavuk bitine sirke kullanmak bitlerin uzaklaşmasını sağlayacaktır.Üstelik elma sirkesini tavuklarınızın içme sularına ayda 1 kere katabilirsiniz.


 $ads={2}
 
Tavuk bitine canhiper en etkili kimyasal ilaçtır.Canhiper bir ilaç pompasının içerisine koyulup sulandırıldıktan sonra kümesin her tarafı iyice ilaçlanır.Toz halindeki canhiper tavukların kanat altlarınada serpilerek ilaçlama tamamlanır.Tavuk bitine karşı sebacilde etkili bir kimyasal ilaçtır.
Tavuk Bitini Ne Öldürür ?

Yorum

Daha yeni Daha eski