Tavuk besleyen kişilerin en büyük sorunu bit ve gece bitidir.Tavuk biti ile kümeslerde mücadele etmek için çeşitli kimyasal ilaçlar kullanılmaktadır.Bazı ilaçlar kümes temizliğinde bazıları ise doğrudan tavuklara uygulanmakta.Türkiye'de doğrudan tavuklara uygulanan ruhsatlı herhangi bir kimyasal ilaç bulunmamaktadır.Peki doğal yollarla tavuk bitlerinden kurtulmak mümkünmü ? Kireç tavuk bitini öldürürmü ? Kısaca bu soruları sizler için cevaplayacağım.

Kireç Tavuk Bitini Öldürür mü ?


 
Tavuk kümeslerinde oluşan bitler tahta aralarında,kümesteki çatlakta ve zeminde yaşayabilmektedir.Tavuk bitine kireç kullanmadan önce kümesin temizliği yapılmalıdır.Aslında kümes temizliğinin düzenli olarak yapılmadığı follarda tavuk biti oluşmaktadır.Tavuk bitleri 7 gün içerisinde yumurtadan çıkarak yetişkin hale gelmektedir.

Follara ve kümes zeminine kireç serpilerek bitlerin ölmesi sağlanır.Tahta yada duvarlara bulamaç haline getirilen kireç bir fırça yardımıyla sürülerek bitlerin uzaklaşmasına ve ölmelerine neden olacaktır.Kireç tavuk bitini öldürür fakat aşırı kullanımda tavuklara solunum yolu rahatsızlıklarına neden olacaktır.O yüzden dikkatli ve yeterli miktarda kullanılmalıdır.Toz halindeki kireç bol miktarda kullanılmamalı,kirecin uçuşmasına neden olunmamalıdır.

Kireç Tavuk Bitini Öldürür Mü ?

Yorum

Daha yeni Daha eski