Bıldırcın Ne Zaman Yumurtlar ?


Bıldırcın besleyen hayvan sahiplerinin merak ettiği ve çözüm aradığı sorulardan bir taneside "Bıldırcın ne zaman yumurtlar ?"dır.Bıldırcınların yumurtaya başlaması için gerekli olan bir kaç koşul vardır.Bu şartlar hakkında sizlere bilgi vereceğim.

Bıldırcınların Yumurtlamama Nedenleri

1-Bıldırcın Cinsiyeti

Bıldırcın alırken satıcılar dişi bıldırcın yerine size erkek bıldırcın vermiş olabilir.Eğer bıldırcınlar hakkında hiç tecrübeniz yoksa dişi ve erkek bıldırcını ilk bakışta ayırt edemememiş olmanız normaldir.Kafeslerinizde çok fazla erkek olması, bıldırcınların yumurta yapmasına engel olabilir.Her kafese bir erkek bıldırcın yeterli olacaktır.Bıldırcınların cins ve cinsiyetleri hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

2-Isı-Işık

Bıldırıcınlar genel olarak soğuk ortamlarda yumurta yapmazlar.Bu nedenden dolayı bulundukları kafes ortamının ısısı 15 derecenin üzerinde olması gerekmektedir.Bıldırcın kafesinin bulunduğu ortama yeterince ışık almalıdır.Gün ışığı alamayan bıldırcınlar yumurtadan kesilebilir.Bu sıcaklık değerleri bıldırcınların yumurtlaması için idealdir.


3-Temiz Kafes

Bıldırcınların yaşadıkları kafesin temiz olması gerekmektedir.Yeterince temiz olmayan kafeslerde bıldırcınlar yumurta yapmayabilirler.

4-Tüketilen Yem

Bıldırcınlarınızı beslediğiniz yemin kaliteli ve protein değerlerinin yeterince yüksek olması gerekmektedir.

Bıldırcın Ne Zaman Yumurtlar ?
 Bıldırcın Ne Zaman Yumurtlar ?


Yorum

Daha yeni Daha eski