Bıldırcınlarda Tüy Dökülmesinin Nedenleri ?


Kanatlı hayvanların yılın belli zamanlarında tüy değişimine girmeleri gayet normaldir.Bıldırcınlar yabani kuş sınıfında yer almaktadır.Bıldırcınlarda tüy dökülmelerinin nedenlerini sizler için sıraladık.


1-Tüketilen Yemin Kalitesi


Bıldırcınlarda tüy dökülmesinin en önemli nedenleri arasında tüketilen yem gelmektedir.Ucuz ve protein kalitesi düşük yemlerle beslenen bıldırcınlarda ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir.Kanatlı hayvanlarınıza yem alırken kaliteli,yüksek protein oranına sahip yemleri tercih etmelisiniz.


2-Mevsimsel Geçişler


Yabani kuş türü olmasına kıyasla narin bir yapıya sahip olan bıldırcınlarda tüy dökülmesinin başlıca nedenler arasında mevsimsel şartlar gelmektedir.Mevsimsel geçişlere bağlı bıldırcınlarda meydana gelen tüy dökülmeleri bir kaç hafta içerisinde düzelecektir.Bu dönemelerde kafeslerin rüzgar almayan,korunaklı alanlarda olması önemlidir.


3-Kafes Etkenleri


Bıldırcın beslenen kafesin temizliğine önem verilmelidir.Kafesin bulunduğu ortamın nem ve ısı şartlarına dikkat edilmelidir.Kafes içerisinde stres yaratabilecek dış etkenlerden kaçınılmalıdır.Bıldırcın kafeslerine erkek bıldırcın,dişi bıldırcın sayısına bağlı olarak en fazla 1-2 adeti geçmemelidir.

 

Bıldırcınlarda Tüy Dökülmesinin Nedenleri ?
 Bıldırcınlarda Tüy Dökülmesinin Nedenleri ?

 

Yorum

Daha yeni Daha eski