Tavuklar İçin Doğal Bit İlaçları

Kümes sahiplerinin en büyük dertleri arasında tavuk bitleri yer almakta.Tavuk bitleri çoğaldıkça kümes hayanlarının hastalanıp ölmelerine neden olabilmekte.Tavuk biti için kimyasal ilaçlara ek olarak doğal bit ilaçları ile mücadele edilebilmekte.Tavukların kanını emerek yaşamlarına devam eden bitlerle gerekli mücadele verilmezse tüm kümese hakim olabilirler.Tavuk bitinin yok edilmesinde etkili doğal yöntemlerden kısaca bahsedelim.


-Düzenli Kümes Temizliği

Tavuk bitiyle mücadelede en iyi doğal yöntem kümes temizliğidir.Çünkü bitler temiz ortamlarda yaşayamazlar.Pis kümesler tavuk bitleri için mükemmel bir ortamdır.Haftalık olarak belli periyodlarda kümesler düzenli olarak ve yeterince temizlenmelidir.Temizlik yapılırken su ve yem kablarıda bu temizliğe dahil edilmelidir.


-Kümes Tabanına Kireç Uygulamak

Tavuk kümesini düzenli aralıklarla temizledikten sonra tabana kireç serpilir.Tavuk biti doğal bit ilaçları arasında kireç bulunmaktadır.Tabana serilen bu kireçler tavuklarınızın eşelenmesine ve bitlerin ölmesine neden olacaktır.Dikkat etmeniz gereken nokta kireci ayda 1 kez uygulamak ve yeterli miktarda serpmek.Fazla serpilen kireç tavuklarda üst solunum yolu rahatsızlıklarına yol açabilmektedir.


-Tavuklara Toprak Havuzları Hazırlamak

Tavukların eşelenmesi sayesinde üzerlerindeki bitleri toprağa karıştırarak ölmelerini sağlar.Tavuklara eşelenebilecek ortamlar hazırlanmalıdır.Toprak havuzlarının içerisine odun külü ve kireç harmanlanarak kullanılabilir.


-Tavuk Bitine Karşı Sirke

Tavukların kanatlarının altlarına sirke sıkılarak bitlerin uzaklaşması sağlanır.

 

-Tavuk Bitine Zeytinyağı

Tavukların kanatlarının altlarına zeytinyağı sürülür.Bu yağ bitlerin tavuk vücudunda rahatça dolaşmasını engelleyecek,yağa bulaşan bitler kısa zamanda ölecektir.


Tavuklar İçin Doğal Bit İlaçları
Tavuklar İçin Doğal Bit İlaçları


Yorum

Daha yeni Daha eski