Evdeki Bitler Nasıl Temizlenir ?

Evinizde bit gördüğünüz ve ne yapmanız gerektiği hakkında bilginiz yoksa,aradığınız tüm bilgileri sizler için derledik.Öncelikle "evi bit sardı ne yapmam lazım ?" cümlesini kuruyorsanız ilk olarak bitin kaynağını bulmalısınız.Evdeki bitler bir hayvandan yada insan saçında yaşayan bitler olabilir.Bu iki farklı bit ile mücadelede farklıdır.O yüzden ilk olarak bitin türünü ve kaynağını bilmelisiniz.Şimdi sizlere iki farklı bit ile mücadele yollarından bahdeceğim.

Evi Tavuk Biti/Kuş Biti Sardı Ne Yapmam Lazım ?


Evinizdeki bitlerin tavuklardan yada kuşlardan kaynaklandığını bulduysanız telaş yapmanıza gerek yok.Çünkü tavuk bitleri insanlarda yaşamamaktadır.İlk olarak yapmanız gereken bitin kaynağını ilaçlamaktır.Bunun için "Sebacil,Canhiper,K-othrine" gibi kimyasal ilaçlar kullanılmaktadır.Bu ilaçlar ile kaynak ilaçlanmalıdır.K-othrine ilacını evinizin içerisinde kullanabilirsiniz.Ev tamamen ilaçlandıktan sonra "1 gün" süre ile eve girilmemelidir.Bu süreçte içerdeki böcek,bit,bire ve haşaratlar tamamen ölecektir.Gerekli temizlikler yapıldıktan sonra güven içerisinde evinizde oturabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken husus,bu tarz kimyasal ilaçları yiyecek,içecek ve çocuklardan uzak tutmalısınız.


Bit Saldırısında Ev Temizliği

  • Yataklar: Çarşaflar, battaniyeler, yastık kılıfları 30-40 dk boyunda yüksek ısıda kurutucuya yada çamaşır makinesine atılmalıdır.
  • Kanepe & Koltuklar: Elektrik süpürgesi ile süpürülür, 2-3 günlüğüne üzerine bir battaniye veya örtü örtün.
  • Yerler & Halılar: Eektrik süpürgesiyle süpürdükten sonra 2-3 boyunca yerden kaldırın.
  • Saç Aksesuarları: Çamaşır suyu ile yıkayabilir; 4 saat buzlukta bekletebilir veya hiç dokunmadan 2-3 gün bekleyebilirsiniz.
  • Kıyafetler: Bitlenme yaşadıktan sonra giydiğiniz kıyafetlerizi, 30-40 dakika boyunca yüksek ısıda kurutucuda yada çamaşır makinesine atın.
  • Oyuncaklar: 2-3 gün boyunca plastik torbalarda bekletin.

Evdeki Bitler Nasıl Temizlenir ?

 

2 Yorumlar

  1. Benim kilerime yumurta kolisinden bit geldi neyaptıysak kurtulamadık 5 .6 ay dır uğraşıyoruz evi ilaçlattırdık iki sefer belki biz yirmi sefer zehirledik okadar ürün kullandık kilerden dolabı bile attım tam kurtuldum dedim bir iki ay içinde yine çıktılar lütfen yardımcı olun evde bebek var psikolojim bozuldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geçmiş olsun, bitler hızlı çoğalan parazitler olduğu için tamamının öldüğüne emin olmanız gerekiyor. Bitlerin bulaştığı alanlar uygun kimyasallar ile 2-3 gün arayla ilaçlamanız gerekiyor. Chrysamed marka yada benzeri ev içi kullanıma uygun kimyasalları düzenli olarak kullanmanız gerekiyor. Eğer kileriniz betonsa pürmüz yardımıyla alev tutarak köşeleri taban ve diğer noktaları alevle yakmanız yumurtalarında ölmesine yardımcı olacaktır. Düzenli ilaçlama ile bu sorundan kurtulabilirsiniz. Kilerde bulunan ürünleri boşaltın mümkünse hiç kullanmayın ve ilaçlamaya en kısa sürede başlayın.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski