Ataks Tavuk

Tavuk beslemek istiyorsanız ve yumurta üretiminden kazanç sağlama düşünceniz varsa ataks tavuk aradığınız cins olabilir.Ataks tavuklar Türkiye'de üretilen ilk melez tavuk ırkıdır.Kapalı kümes tavukçuluğu ve salma tavukçuluğa uygun olan ataks tavukları bir çok besici tarafından tercih edilmekte.Az yem tüketmesi ve yıllık yumurta verimlerinin yüksek olması nedeniyle tercih edilen ataks tavukları yıllık 300 yumurta yapabilmektedir.Ataks tavuklar,Ankara tavuğu yada yerli tavuk olarakta adlandırılmakta.Krem renkte yumurta yapan ataks tavukların yumurta ağırlığıda 65 gram üzerindedir.

 $ads={1}

Elbette burada yazdığımız rakamlar üreticiden üreticiye değişiklik gösterebilir.Bunun başlıca nedenleri arasında iklim şartları,kümesin yapısı,tüketilen yemin kalitesi,stres gibi bir çok neden bu verilen değişmesine sebebiyet verecektir.Ataks tavukların gurk olma özellikleri yoktur.20. haftadan itibaren yumurtlamaya başlayan ataks tavukların yumurtlama ömrü 3 yıldır.

Sıcak ortamları daha çok severler.Hastalıklara karşı dirençli olmalarının yanında nazik ve ürkek tavuklar arasındadırlar.Ataks tavuk özelliklerine bakıldığı zaman oldukça yüksek yumurta verimlerine sahip oldukları görülmektedir.Yumurtaları besin değeri bakımından iyi ve sağlıklıdır.Salma veya yemle beslenebilirler.

Ataks Tavuk Fiyatları

Piyasada oldukça farklı fiyatlara ataks tavuk bulunmaktadır.Önemli olan ataks tavuklarının aşılarının tam ve 1.kan safkan olmasıdır.Ataks tavuk fiyatları 14-15 haftalık iken 20-25 TL arasında olup,16-18 haftalık ataks tavuklar 25-35 TL arasındaki fiyatlara satılmaktadır.
$ads={2} 
 
Ataks Tavuk
Ataks Tavuk

 

Yorum

Daha yeni Daha eski