Etlik Tavuk Cinsleri ve Özellikleri

Sadece etlik tavuk olarak belirtilen yumurta verimleri düşük yalnızca eti için beslenen tavuk ırklarıda bulunmaktadır.Etlik tavukların et verimleri diğer ırklara kıyasla daha yüksektir.

Broiler Et Tavuğu

Etlik tavuk olarak bilinen broiler tavuklarının genel özellikleri hızlı büyümeleri ve et oranlarının yüksek olmasıdır.Yumurtadan çıktıktan sonraki 40-45 gün içerisinde kesilebilecek büyüklüğe gelmektedirler.Bu yüzden et tavukları arasında en popüler olanıdır.Etlik tavuk cinsleri arasında olan Broiler tavukları fazla yem tüketir.Hızlı gelişmelerinin başlıca nedenide budur.Gelişme devam ettikçe tüketilen yem miktarıda eş değerde artmaktadır.

40-45 günün sonunda broiler tavukları 2 kg ağırlığa ulaşabilir.Yıllık yumurta verimleri 50-70 yumurtadır.Günlük yem tüketimleri 200-300 gram arasındadır.Kırmızı ve beyaz olmak üzere iki çeşit broiler et tavuğu vardır.Hastalıklara karşı dirençsizdir.

Sasso Et Tavuğu

Etlik tavuk cinsleri arasında en çok tercih edilen ikinci tavuk cinsidir.Broiler et tavuklarına kıyasla daha yavaş büyümektedirler.Yumurtadan çıktıktan sonraki 60-70 gün içerisinde 2 kg ağırlığa ulaşırlar.Kahverengi tüylere sahiptir.Broiler tavuğuna göre yumurta verimi daha yüksektir.Yıllık yumurta üretimleri 130-170 arasındadır.Yani hem et hemde yumurta üretimi için beslenebilir.Yumurta ağırlıkları 60-65 gram arasındadır.Sasso etlik tavuklar çift sarılı yumurta yumurtlayabilir.Günlük yem tüketimleri 150-200 gram arasındadır.


Her iki etlik tavuk cinsinde kümesteki su ve ısı oranlarına dikkat edilmelidir.Kümesteki ısı-nem oranı tavukların yem-su tüketimini doğrudan etkileyecektir.Çevresel şartlara dayanıksız olduklarından özenli davranmak etlik tavukların gelişimini doğruduran etkileyecektir.

Etlik Tavuk Cinsleri ve Özellikleri

Yorum

Daha yeni Daha eski