En Çok Yumurta Yapan Tavuklar

Türkiye'de salma ve kafes tavukçuluğuna merak günden güne artmaktadır.Bunun sonucunda yumurta satarak gelir elde edilmesi bu sektöre insanları yöneltmiştir.Yumurtalar büyüklüklerine  fiyatları değişmektedir.En çok yumura yapan tavuk cinslerini araştırıp bu yazımızı hazırladık.

Ligorin(Leghorn) Tavukları

En Çok Yumurta Yapan Tavuklar
Salma ve kafes tavukçuluğunda en çok kullanılan tavuk cinsleri arasındadır.Ligorin tavuklarının yıllık yumurta verimleri 290-320 arasında değişmektedir.Yem tüketimleri diğer ırklara göre düşük olan ligorin tavukları günlük 100 gram yem tüketmektedir.Küçük bir yapıya sahiptirler.Ligorin tavukları beyaz yumurta yapmaktadır ve yumurta ağırlıkları 65-70 gram arasındadır.

Ataks Tavukları

En Çok Yumurta Yapan Tavuklar

Bu ırk hibrit bir ırktır.17 haftalıkken yumurtaya başlarlar ve yıllık yumurta miktarları 250-280 arasında değişir.Günlük yem tüketimleri 120-150 gram arasındadır.Kahverengi yumurta yapan bu ırkın yumurta ağırlıkları 65-70 gram arasındadır.Soğuk havalara karşı çok dayanıklı olmayan bu ırk sıcağı daha çok sever.

Lohman Brown Tavukları

En Çok Yumurta Yapan Tavuklar
Yıllık ortalama 300 yumurta yapan lohman tavukları kahverengi yumurta yapmaktadır.Salma ve kafes tavukçuluğuna uygun olan bu ırk soğuk hava şartlarınada dayanıklıdır.Günlük ortalama 100 gram yem tüketirler.Ligorin tavuklarına göre daha sakin ve uysaldırlar.Kısa sürede yumurtaya başlaması ve az yem tüketmesi lohman tavuklarının yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır.

Rhode Island Red-RIR Tavuk

En Çok Yumurta Yapan Tavuklar

Dayanıklı,uysal  ve yumurta verimi oldukça yüksek bir tavuktur.Yumurta renkleri kahvrengidir.SAfkan bir ırk olan rhode island red tavukları RIR tavuk olarakta adlandırılmaktadır.Yumurta ağırlıkları 65-75 gram arasındadır.Soğuk havalara ve hastalıklara karşı oldukça dayanıklıdır.Gezmeyi seven bir tavuk ırkı olduğu için salma tavukçuluğa uygundur.

Sussex Tavukları

En Çok Yumurta Yapan Tavuklar

Yumurta verimi yüksek olan susex tavuklarının yıllık yumurta verimleri 260-290 arasındadır.Yumurta renkleri kahverengi ve beyaz arasındadır.Salma tavukçuluğa uygun yapıya sahiptir.Gurk olma özellikleri vardır

Nick Brown Tavukları

Salma tavukçulukta 19-20. haftadan itibaren yumurtaya başlarlar.Kahverengi yumurta yaparlar ve yumurta ağırlıkları 65-75 gram arasındadır.Yılda 250-300 arasında yumurta yaparlar ve günlük yem tüketimleri 110-150 gram arasındadır.Salma tavukçulukta ömürleri 2 yıldır.Ağırlıkları 2,5 kg ulaşabilir.

Amrock Tavukları

Et ve yumurta verimi yüksek olan bu ırk sakin ve uysal bir yapıya sahiptir.Yıllık yumurta üretimleri 250 civarındadır.Zor hava şartlarına karşı dayanıklıdır.Parazit ve hastalıklara karşı direnç gücü yüksektir. ve bakımı kolaydır.

Yorum

Daha yeni Daha eski