Ligorin Tavuk Özellikleri ve Fiyatı

Ligorin tavukları italyanca bir kelime olan "Leghorn" dan gelmektedir.Kökeni Hollanda'ya dayanmaktadır.Ligorin tavukları agresif bir yapıya sahip olmakla birlikte doğru beslenme ve uygun kümeste bakıldığı taktirde 4 yıla kadar yumurta veriminde bulunabilir.Ligorin tavukları diğer ırklara kıyasla daha küçük olduğundan dolayı et tavuğu olarak beslenmez.

Yumurta tavuğu denildiğinde akla gelen ilk tavuk cinsleri arasında yer almaktadır.Ligorin tavukları diğer ırklara kıyasla daha az yem tüketmesi,erken yumurtaya başlaması,yıllık yumurta verimlerinin 290-320 aralığında olması,hastalıklara karşı dirençli olmaları gibi bir çok avantajı bulunmaktadır.

Ligorin tavukları 18-20 haftalar arasında yumurtaya başlamaktadır.Ligorin tavukları kafes ortamında yılda 310-330 yumurta verebilmektedir.Ligorin tavuklar uygugn şartlar 5-6 aylıkken yumurtaya başlar ve ilk yıl yumurta verilmeri düşük olsa da ligorin tavukları 4-5 yıl boyunca yumurta vermeye devam ederler.

Ligorin Tavuk Fiyatları

Ligorin tavukları 16-17 haftalıkken 25-30 TL arasında satışa sunulmaktadır.1 yaşını aşan ligorin tavukları 45 TL ye kadar satılabilir.
Ligorin Tavuk Özellikleri ve Fiyatı

Yorum

Daha yeni Daha eski