Bir Civciv Ne Zaman Tavuk Olur?


Civcivler ne kadar sürede büyür? Tavuklar kaç yıl yaşar? Tavuklar kaç yaşında?


Civcivlerini evde besleyen hobiciler onların kaç ayda tavuk yada horoz olacağını merak etmektedir. Civcivler yetişkin birer tavuk yada horoz haline gelmeleri ırklarının özelliklerine bağlı olarak 4,5 ay ile 7 ay arasında değişkenlik göstermektedir. Tamamen olgunlaşması 1 yılı bulabilmektedir. Etlik tavuk cinslerinde bu süreç daha kısa olabilmekte ve yaklaşık olarak 3 ile 6 ay arasında yetişkin hale gelebilmektedir. Tavukların yumurtaya başlama süreleri yaklaşık olarak 5 aydır.


$ads={1}


Tavukların verimli ömürleri kısa olmakla beraber, iyi bakılan tavuklar 10 yıla kadar yaşayabilmetedir.Fakat 2 yıldan sonra yumurta verimlerinde oldukça yüksek oranda düşüş meydana gelmektedir. Dünyada en uzun yaşayan tavuk İngiltere'de 16 yaşında kalp yetmezliği sebebiyle ölmüştür.


Tavukların yaşını anlamak için bu sektörde biraz deneyimli olmak gereklidir. Kesin tespit yapan bir yöntem olamamakla beraber bir kaç basit taktik ile tavukların yaşını tahmin edebiliriz. Genç tavukların bacakları yaşlılara oranla daha canlı renkli ve deri kaplı gibi görünür. Yaşlı tavuklarda bacaklar pullu ve soluk bir görüntü mevcuttur. Tavukların bacaklarında bulunan mahmuzlar yaş ilerledikçe daha belirgin ve uzun bir hale gelir.


Bir Civciv Ne Zaman Tavuk Olur?


Yorum

Daha yeni Daha eski