Dünyadaki En Pahalı Tavuk Kaç Para ?

Dünyanın En Pahalı Tavuğu Kaç Para ?

Dünyanın en pahalı tavuğu olan Ayam Cemani cinsi tavuk ve horozlar yeni bir tavuk cinsidir. Ayam Cemani cins tavuklar kökeni Endonezya'dır. Cins hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. “ Ayam ” kelime anlamı olarak Endonezya’da tavuk anlamına gelmekte ve “ Cemani ” bu tavuk cinsinin ortaya çıktığı Cava kasabasıdır. Hollandalı sömürgeciler bu tavuk cinsini Avrupa’ya ithal ettiler. Ayam Cemani tavuğu 1998 yılında Hollandalı tüccar Jan Steverink tarafından ithal edilmiştir.

Dünyanın en pahalı tavuğu Ayam Cemani tavuk cinsi dominant bir gene sahiptir (Fibromelanosis), hiperpigmentasyon bu tavukları tamamen siyah yapar. Tüyleri, ibikleri, gagaları ve iç organları siyahtır. Ayam Cemani tavuğu Endonezya’da çok yüksek bir değere sahiptir, nedeni bu tavukların mistik güçlere sahip olduklarına inanmalarıdır.

Dünyanın En Pahalı Tavuğu Kaç Para ?

Ayam Cemani Tavuk Özellikleri

Ayam Cemani tavuğu, siyah görünümlü küçük ve orta boy bir tavuktur. Etleri, kemikleri ve iç organları, gagaları, ibikleri, dilleri, vücudunun herhangi bir noktası dahi siyahtır. Ayam Cemani tavuğunun kanı siyah değildir, fakat belli derecede koyudur. Ayam Cemani tavukları pembe renge yakın krem ​​renkli yumurta yaparlar ve yumurta ağırlığı ortalama 50 gramdır. Horozlar ortalama 2-2,5 kg, Tavuklar ise yaklaşık 1.5-2 kg ağırlığa sahiptirler. Ayam Cemani cinsi tavuklar süs veya et üretimi amacıyla yetiştirilmektedir.


Dünyanın En Pahalı Tavuğu Kaç Para ?






Yorum

Daha yeni Daha eski