Sansar Teli Keser mi-Kümesi Koruma Yolları ?


Tavuk besleyen herkesin başlıca sorunlarından birisi hayvanlarını yırtıcılardan korumaktır.Özellikle sansarlar kümeslerin başlıca düşmanları arasında yer almakta.Sansarlar kümese girdiklerinde birçok tavuk telef olabilmekte.Kümesteki hayvanları korumak için ilk düşünülen şey kümes telidir.Peki sansar teli keser mi ? Kümesi sansardan nasıl koruruz ?


Sansar Teli Keser mi ?

Tavukları telef eden bir canlı olan sansarlar kümes tellerini kesemezler fakat geniş aralıklı tellerden geçebilirler.Kümes teli seçimi yapılırken tavuk kümesi için özel üretilmiş galvaniz ince delikli teller tercih edilmelidir.Kümes inşasında teller toprağa bir karış gömülebilir ve betonla sağlamlaştırılabilir.Sansar yırtıcı ve tehlikeli bir hayvandır.Genellikle kümes etrafında pusuda bekler ve geceleri saldırı yapar. Tavuk kümesiniz sağlam değilse iyi bir köpek besleyerek bu yırtıcı hayvandan korunabilirsiniz.

Sansar Teli Keser Mi ? - Kümesi Koruma Yolları ?


Kümes Teli Nasıl Olmalı ?


Tavuk kümesleri için özel üretilen galvaniz,altıgen şekilde örülmüş esnek ve sağlam teller tercih edilmelidir.Galvaniz kümes telleri sansar teli keser mi sorusuna da hayır cevabını vermekte.Yağmur ve diğer hava şartlarına karşı oldukça dayanıklıdır.Dışarıdan gelebilecek küçük saldırılara karşı dayanıklıdır.

Yorum

Daha yeni Daha eski