Mavi,Yeşil,Pembe Yumurtlayan Tavuk Cinsleri

Bilinen yumurta renklerinin dışında mavi,yeşil ve pembe yumurtlayan tavuk cinsleri bulunmaktadır.Mavi yumurtlayan tavuk cinsleri,yeşil yumurtlayan tavuk cinsleri,pembe yumurtlayan tavuk cinsleri hangileri ?Tavuk bakımını hobi amaçlı olarak yapan üreticiler farklı renkte yumurta yapan bu tavuk cinslerini beslemektedir.Renkli yumurta yapan bu tavuk cinsleri hangileri olduğundan bahsedelim.


Mavi Yumurtlayan Tavuk Cinsleri

Mavi Yumurta




Paskalya Easter Egger Tavuğu: Farklı ırkların melezleşmesi sonucu elde edilmiş bir tavuk cinsidir.Mavi yumurta yapan tavuklar arasında yer almaktadır.Paskalya easter egger tavuğunun diğer bir özelliğide yeşil yumurta yapabiliyor olmasıdır.

Cream Legbar Tavuğu: Leghorn ve Araucana tavuklarının birleşmesi sonucu elde edilen bir tavuk tavuk cinsidir.Açık alanda gezmeyi seven bir tavuk cinsidir.Mavi,yeşil yumurta yaptıkları bilinmektedir.

Araucana Tavuğu: Collonocas ve Quetros ırkı tavukların birleşmesi sonucu elde edilen ve en çok bilinen mavi yumurta yapan tavuk cinsidir.Temizlik ve bakımları zor olan bu tavuk cinsinin anavatanı Şili olmakla beraber ülkemizde yaygın olarak beslenmedir.

Ameraucana Tavuğu: Sakallı tavuk olarak bilinen mavi yumurta yapan tavuk cinsleri arasındadır.

Araucana Tavuğu:


Pembe Yumurtlayan Tavuk Cinsleri

Light Sussex Tavuğu: Kapalı kümes tavuğu olmaktansa gezmeyi seven bu tavuk cinsi pembe yumurtlayan tavuk cinsleri arasındadır.Yıllık yumurta verimleri 250 civarındadır.

Easter Eggers Tavuğu: Pembe yumurtlayan tavuklar arasında olup yıllık yumurta verimleri 240 civarındadır.

Barred Rock Tavuğu: Pembe yumurtlayan tavuk cinsi olan barred rock yılda 285 yumurta yapabilmektedir. Bakımı ve beslenmesi kolay bir cinstir.

Pembe Yumurta

Yeşil Yumurtlayan Tavuk Cinsleri

Barnevelders Tavuğu: Kökeni Hollanda olan bu cins yeşil yumurtlayan tavuklar arasındadır.Brahma ve Cochins tavuklarının birleşimi sonucu elde edilmiş bir ırktır.

Araucana Tavuğu: Bazı cinsleri mavi yumurtanın yanında yeşil yumurta yapabilmektedir.

Favaucana Tavuğu: Melez bir tavuk cinsi olup yeşil yumurtlayan tavuklar arasındadır.Bakımları zor olup yıllık 230 yumurta verebilmektedir.


1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski