Ligorin(Leghorn) Tavuk Özellikleri


Ligorin tavuk yada diğer adıyla Leghorn tavuk dünyada yumurta üretimi için beslenen tavuk ırkları arasındadır.Beyaz yumurta üretimi için kullanılan leghorn tavuklar yumurta rekortmenleridir.Ligorin tavukları küçük ve zayıftırlar.Beyaz ligorin tavuklarının yumurta verimleri çok yüksektir.Et verimleri düşüktür,bu yüzden et tavukçuluğunda beslenmezler.Dünyada 17 leghorn tavuk türü bulunmaktadır.

İbik,gaga ve göz çevresi kırmızı renkte olup,orta boylu bir tavuk ırkıdır.Bacakları tüysüz ve sarımtırak bir renge sahiptir.Ligorin tavuklarının ağırlıkları 1,5-2,5 kg arasında,ligorin horozlarının ağırlıkları 2-3 kg arasında değişmektedir.Yumurta renkleri beyazdır ve 50-60 gram ağırlığa sahiptirler.Çok hareketli ve gezgin bir tavuk ırkıdır.Kafes tavukçuluğuna çok uygun bir ırktır.

Leghorn tavukları 18-20. haftalıkken yumurtaya başlarlar.Kafes ortamında yıllık 300-330 yumurta üretimine sahiptirler.Yumurta verimleri 3-5 yıl arasında değişmektedir.Ligorin tavuk fiyatları 30-50 TL arasında değişmektedir.


Ligorin(Leghorn) Tavuk Özellikleri
 Ligorin(Leghorn) Tavuk Özellikleri


2 Yorumlar

  1. Rir ve ligorin melezlenirse lohman brown mu oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, iki ırkın birleşmesi sonucu ortaya çıkan civcivler Lohman olacaktır

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski