Civciv Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Civcivlerin cinsiyetlerinin belirlenmesi tavuk besleyenler için önemli bir konudur. Bu konuda tecrübe sahibi olan kişiler civciv cinsiyet tespiti yaparken zorlanmazken, tavukçuluğa yeni başlamış kişiler bu konuda zorluk çekebilmektedir. Civciv cinsiyeti tespit edilirken dikkat edilen birkaç önemli konu vardır. Şimdi sizlere bu hususlardan bahsedeceğim.

  • Civcivler boyun bölgesinden çok sıkmadan ve sarsmadan tutulup havaya kaldırılır, ilk andaki ayak hareketleri bize cinsiyeti hakkında bilgi verecektir. Dişi civcivler yani tavuklar ayaklarını aşağı doğru sarkıtır, erkek civcivler yani horozlar ise ayaklarını kendilerine çekecektir.
  • Horozların kuyrukları tavuklara göre daha geç çıkmaktadır. Civcivlerinizden kanat ve kuyrukları erken çıkanlar genelde tavuklardır.
  • Civcivlerin kanat yapıları cinsiyetleri hakkında bizlere bilgi verebilmektedir. Dişi civcivler yani tavukların kanatlarında çok sayıda düzensiz tüyler çıkmaktadır. Erkek civcivler yani horozların kanat tüyleri ise daha düzenli bir yapıdadır.

Bu yöntemler kesinlik ifade etmese de çoğu zaman doğru çıkmaktadır. En sağlıklı cinsiyet tespiti 8. Haftadan sonra yapılabilir.

 

Civciv Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
Civciv Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

 

2 Yorumlar

  1. Peki havada pedal çevirme hareketi yapıyorsa ne olur cinsiyeti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hareket ile cinsiyet tespiti yapıldığı daha önce görmedim malesef :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski