Ördek Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

 

Ördek besleyen hayvan sahipleri ördeklerinin cinsiyetini belirlerken birkaç yöntemden yardım alırlar. Ördeklerin fiziksel yapıları ve davranışları incelendiğinde ördeklerin dişi ya da erkek oldukları sonucuna ulaşılabilir. Ördeklerin vücut yapısı, sesi, görüntüsü bu konuda bizlere bilgi verir.  Erkek ördekler genellikle dişilerine kıyasla daha renkli tüylere sahiptir. Dişi ördekler genel olarak daha koyu tüy renklerine sahip olurlar.

Ördeklerin cinsiyetini belirleyen diğer yöntemse erkek ördeklerin kuyruk bölümünde yukarı doğru kıvrılan bir tüy bulunmaktadır. Bu tüy erkek ördeklerde erişkin olduktan sonra fark edilebilir boyuta gelecektir. Dişilerde bu tüy bulunmaz. Erkek ördekler dişi ördeklere kıyasla daha iri cüsseli olmaktadır. Dişi ördekler erkek ördeklere kıyasla daha çok ses çıkartırlar.

Erkek ördekler dişi ördeklere daima baskı uygular. Ördek sürünüzü incelediğinizde bu farkı görecek ve dişi erkek ayrımını rahatça yapabileceksiniz. Bu yöntemlerden farklı olarak erkek dişi ayrımı yapmaya yardımcı yöntemler mevcut olmakla birlikte, tecrübeli kişiler tarafından kullanılmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler ile dişi ve erkek ördek ayrımını rahatlıkla yapabileceksiniz.

 

Ördek Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
Ördek Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Yorum

Daha yeni Daha eski