Tavuk Biti İnsanda Yaşar mı?


Tavuk bitleri ve kırmızı gece bitleri kümes ve kümes hayvanlarının başlıca düşmanları arasında yer almaktadır. Düzenli temizlenmeyen ve hijyenik olmayan kümeslerde bu canlılar yaygın olarak görülmektedir. Bahçelerde serbest gezen tavuklar kümeste yaşayan tavuklarda oranla daha az bit görülmektedir. Bunun başlıca nedeni tavukların gün içerisinde toprakla birlikte tüylerini temizleyebilecekleri toprak banyosu yapmalarıdır. Peki tavuk biti insanda yaşar mı ? 



$ads={1}



Tavuk bitleri temiz olmayan, sıcak ve saklanabilecekleri ortamları severler. Biz insanlar onlar için fazla temiz olduğumuz için tavuk biti insanda yaşayamaz. Düzenli alınan duşlar bu duruma engel olmaktadır. Fakat kümeslerde bulunan tavuk bitleri insana geçer, vücudunda gezebilir ve kaşıntılara neden olabilir. Bu yüzden kümesleri temiz tutmalı, düzenli olarak temizliğini yapmalıyız. Aksi durumlarda tavuk bitleri çok hızlı çoğalarak kümesinize hakim olacaktır. Bu durumun sonucunda tavuklarda hastalıklar meydana gelecek, yumurta veriminde azalmalar yaşanacak, hatta ölümlere sebebiyet verecektir.


Sürekli kapalı kümes ortamında beslenen tavuklar için belli bölgelere toprak yığınları bırakarak onların toprak banyosu yapmalarını sağlayabilirsiniz. Sönmüş kireç kullanarak bakterilerin çoğalmasını önleyebilir, dezenfektanlar kullanabilirsiniz.

Tavuk Biti İnsanda Yaşar mı?


Yorum

Daha yeni Daha eski