Turken Tavuğu-Kel Tavuk Özellikleri

Turken tavuk,kökeni belli olmamakla birlikte asyadan getirildiği düşünülmektedir.Türken tavuk,kel tavuk olarakta isimlendirilmektedir.En belirgin özelliği boyun kısmının tamemen tüysüz olmasıdır.Kel tavuk özelliğinin baskın olmasından dolayı hangi tavuk ırklı ile eşleşirse eşleşsin çıkan civcivler turken tavuğu olarak dünyaya gelecektir.

Turken Tavuğu-Kel Tavuk Özellikleri

Çıplak Boyun Türken Tavuk Hakkında Bilgiler

Turken tavuk,yumurta ve et tavuğu olarak beslenmektedir.Sabit bir renkleri yoktur ve boyunları çıplaktır.Yıllık yumura verimleri 200 civarındadır.Turken tavuk yumurtasının ağırlığı 60-65 gram aralığındadır.Bu veriler tüketilen yem türüne,vitamin takviyelerine,kümes temizliğine göre değişkenlik göstermektedir.

Kel tavuk olarak bilinselerde soğuk ve hastalıklara karşı oldukça dirençli bir yapıya sahiptirler.Her ne kadar kel boyunları yüzünden hindi melezi olarak düşünülsede Türken tavuk safkan bir ırktır.Tavuklar 3 kg, horozlar 4 kg ağırlığa ulaşabilir.Turken tavuğu sakin bir yapıya sahiptir,çevreye uyumlu ve gurk olma özellikleri bulunmaktadır.Horozları uysal olup,saldırganlık özellikleri yoktur.Turken tavuğunun bağışıklık sistemi oldukça kuvvetlidir.Salma tavukçuluk ve kafes tavukçuluğuna uygun bir ırktır.

Cinsi: Turken Tavuk,Kel Tavuk,Türken Tavuk
Cins Amacı: Yumurta ve et üretimi
Mizaç: Sakin,uysal,meraklı
Boyut: Tavuklarlar 3kg,Horozlar 4kg
Bibik: Tek dik bibik
İklim dayanıklığı: Sıcak ve soğuk iklimlere karşı dayanıklı
Yumurta Rengi: Kahverengi
Yumurta Ağırlığı: 60-65 gram
Yıllık Yumurta Üretimi: 200
Yumurta Boyutu: İri,Büyük

Turken Tavuğu-Kel Tavuk Özellikleri

Turken Tavuğu-Kel Tavuk Özellikleri

Yorum

Daha yeni Daha eski