Kanatlı hayvan besleyenlerin en büyük düşmanlarından bir taneside sansardır. "Kümesi sansardan nasıl koruruz?" araştırması yapan kümes sahiplerine önerilerimizi yazdık.Öncelikle sansar hayvanını ve saldırıları tanımalıyız.Sansar saldırıları diğer vahşi hayvan saldırılarından farklıdır,tavukların kafalarını kopartıp kanlarını tüketirler.

Kümesi Sansardan Koruma Yolları

Sansar Nedir ?

Sansar,küçük yapısı ve fareye benzer kafasıyla dikkat çeken,etçil ve otçul beslenen,kürkleri değerli olan hayvandır.Sansarların renkleri koyu kahverengidir,yumuşak,kürklü bir yapıya  sahiptirler.Boyları 50-70 cm arasında ve 1,5 kg'dan daha ağır olabilirler.Genellikle fare,tavşan,tavuk,kuş,güvercin ve yumurta ile beslendikleri bilinmektedir.

Kümesi Sansardan Nasıl Koruruz ?

  • -Kümesimizin dış çevresini sağlam galvaniz teller ile kapatmalı,telleri yaklaşık 20 cm toprağın altına gömmeliyiz.Toprağa gömülü tellerin üzerine taşlar yerleştirip betonlama çalışması yapılmalıdır.Çünkü sansar hayvanı toprağı eşeleyerek telin alt kısmından kümese girebilir.
  • -Sansar teli kesermi diye düşünenler için galvaniz yada yeşil kaplama tel kullanmaları sansarın teli kesmesini zorlaştıracaktır.
  • -Sansar neye gelmez? sorusuna kısaca köpek olan kümese gelmez diyebiliriz.Çünkü köpekler geceleri tetikte bekledikleri ve havladıkları için alanlarına vahşi hayvanlar yaklaşamaz.
  • -Sansar hayvanı kafaları sığdığı her delikten geçebildikleri için kümes etrafındaki açıklıkları iyice kontrol etmeli ve kapatmalısınız.
  • -Kümesin yakınlarına kapanlar kurabilirsiniz.Kapanların içerisine sansarın dikkatini çekeçek et parçaları koyarak onu kümese değilde tuzağa yönlendirebilirsiniz.Ama unutulmamalı ki sansarda olsa o bir canlı,kendisi ve yavruları için besin toplamak zorunda.Kapan yada tuzaklara yakalanan sansarları öldürmek yerine kümesinizden uzak bir yere görütüp serbest bırakmanız insani yönden büyük erdem taşıyacaktır.
  • -Kümes yakınına sansar kovucu elektronik cihazlar yerleştirebilirsiniz.Bu cihazların yaydığı elektromanyetik radyo frekansları sansar hayvanını rahatsız edeceği için kümesinize yaklaşmayacaktır.
Kümesi Sansardan Koruma Yolları

4 Yorumlar

  1. Allah iğrenç bi hayvan

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı bir blog yazısı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Kuşlarımı telef etti bu şerefsiz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski