Kışın Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır ?
Tavuk bakımı yaz kış farketmeksizin özen gerektiren bir uğraştır.Kışları soğuk ve yağışlı olduğı için hayvan sahiplerinin aklına kışın tavuk bakımı nasıl olmalıdır?
Beslenme Önerileri
Tavuklardan beslenme diğer aylara nazaran kış aylarında değişmektedir. Kış mevsiminde, yaz ve ilk bahar mevsimine göre tavuklara daha fazla yem ve vitamin desteği verilmesi gerekir. Kış aylarında tavuklar için karbonhidrat çok önemlidir. Bu nedenle; buğday iyi bir alternatif olabilir. Buğday; çok iyi bir karbonhidrat kaynağıdır.
Vitamin ve Protein tüylerin yetişmesi ve metabolizmalarının soğuktan etkilenmemesi için büyük katkı sağlar. Kış aylarında tavukların tüylerinin yetişmesi ve gürleşmesi ısınma için çok gereklidir. Tavukların yumurta üretimi kış aylarında yavaşlar. Protein alımı tavuğun kış süresince birkaç yumurta bırakmasını sağlayabilir.Şaşırakcaksınız ama tavuklar için en iyi protein kaynağı yumurta kabuklarıdır.Gündelik hayatta tükettiğiniz yumutaların kabuklarını ince şekilde kırarak yemlerine karıştırıp verebilirsiniz.Tavuklarınız için gerekli olan proteini bu şekilde elde etmiş olacaklardır.
Yeşil yapraklı sebzeler, özellikle kış aylarında tavukların yemlerine eklenmelidir. Zira, kış ayları tavuk kümesinin tarafındaki doğal bitkilerin çoğunu öldürmektedir. Bu da tavukların yeşil yapraklardan mahrum kalmasına neden olur. Bu nedenle; mutlaka bu yeşil sebzeler ile beslenmeleri gerekir. Pazı, lahana,marul ve buna benzer yeşillikler tavukların beslenmesinde büyük öneme sahiptir.
Tavukların beslenmelerinin yanı sıra yeteri kadar su almaları da gereklidir. Bundan dolayı; tavukların her gün taze suya ulaştığından emin olunması gerekir.
Tavukların beslenmelerinin yanı sıra yeteri kadar su almaları da gereklidir. Bundan dolayı; tavukların her gün taze suya ulaştığından emin olunması gerekir.
Kışın Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır ? |
Yorum Gönder