Tavuk Bitini Mazot Öldürür mü? 

Günümüzde kümeslerin  baş belası olan bitler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bizler türlü türlü ilaçlar denemeye devam ederken onlar hiç bir şey olmamış gibi üremeye devam ediyor. Zararlı çıkan biz ve tavuklarımız oluyor. Yüzlerce lira ilaçlara harcama yapıp bit sorununa bir çözüm bulamıyoruz. Peki tavuk biti yada kırmızı gece bitleri olarak adlandırılan bu parazitlerden nasıl kurtulacağımız hakkında bilgiler verelim.

Tavuk bitine mazot iyi gelir mi sorusuna cevabımız evet bir nebzede olsa çözüm olabiliyor. Tavuk bitine karşı kümeslerimize mazot sıkabiliriz bu dışarıdaki bitleri yok ediyor fakat çatlak ve yarıklarda olan bitlere etki etmiyor. Belli bir süre sonra uçup giden mazotun ardından yumurtada olan bitler gün yüzüne çıkmaya başlayacaktır.
 
$ads={1}


Tavuk bitine mazot kesin bir çözüm değil maalesef. Sürekli mazot ile kümeslerimizi ilaçlamamız lazım, kaldı ki bu çok maliyetli ve zahmetli olacaktır. Sizlere bir kaç basit ilaç ve uygulama yönteminden bahsetmek istiyorum. Bu yöntemler ile kümesinizde ki bitlerden kurtulacaksınız.

Kümeste Bitle  Mücadele İlaçları

  • Canhiper
Bu ilaç güçlü bir zehirdir. Kırmızı böcek ilacı olarak ta bilinmektedir. Yaklaşık 2 su bardağı Canhiperi 4-5 litre su ile karıştırıp bir ilaç pompası yardımı ile kümeslerinizin zemin, duvar kısaca her tarafına uygulayın. İlacı uygularken kümeslerinizde canlı hayvan bulundurmayın. İlaç uygulamasından sonra 24 saat süre ile kümesinize canlı hayvan koymayın. Yumurtada olan bitlerin dahi öldüğünü göreceksiniz.
  • Batick
Bu ilacı damlatma usulü ile kullanıyorsunuz. Kene ve dış parazit ilacıdır. Tavuklarınızın ense ve kanat altlarına bir damlalık yardımıyla 2'şer damla damlatmanız yeterli olacaktır.
  • Zeytinyağı
Tavuklarınızın kanatlarının altına zeytinyağı sürmeniz bitlere karşı etkili olacaktır. Zeytinyağı bitleri öldürmez fakat tavuklarınızı bitlerden arındırır.
 

  • Kireç ve Kül Karışımı
Kümesinizin belli yerlerine kireç ve odun külü karışımı dökerseniz tavuklarınız bu küllerde yatarak bitlerinden arınacaktır. Kümesinizde çok fazla kireçleme işlemi yaparsanız tavuklarınızı hasta edebilirsiniz. Kireç tozunu tavuklarınızın soluması sonrası CRD rahatsızlığı yada solunum yolu hastalıklarına yakalanabilirler.
  • Sirke
Elma yada üzüm sirkesi fark etmeksizin bir pompaya koyduğunuz sirke kümesinize ve tavuklarınıza sıkarsanız bitlerin uzaklaştığını göreceksiniz.

Tavuk Bitini Mazot Öldürür mü? Evde Doğal Bit İlacı Yapımı

Yorum

Daha yeni Daha eski