Tavuğunuzu Bitlerden Kurtarmak İçin Evde Hazırlayabileceğiniz Çözümler


Tavuklar, kanatlı hayvanlar arasında en çok malum hayvanların önderlik yapar. Tavuk tüketimi için beslenilen şu demek oluyor ki yetiştirilen tavukların fazlaca sağlıklı ortamda büyütülmesi çok önemlidir. Tavukların hijyenik bir ortamda yetiştirilmesi toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Tavuk besiciliği yapmak fazlaca zor ve meşakkatli bir iştir.

Tavuk besiciliği yapmak için lüzumlu ortamın ve şartların oluşturulması son aşama önemli bir durumdur. Tavuk besleyen kişiler, şüphesiz tavukların sağlığı ile ilgilenmelidir. Tavuk sağlığı denildiğinde ufak veya büyük her türlü sağlık problemi üzerinde önemle durulmalıdır.

Genel olarak tavuklarda en sık rastlanan bitlenme sorunu beraberinde pek çok sıhhat problemini getiriyor. Bitlerden kurtulmak için tavuğunuzu bitlerden kurtarmak için evde hazırlayabileceğiniz çözümler bu problemi kısa sürede kolayca üstesinden geleceksiniz.

Tavuklarda Bitlenme problemi


Genel olarak tüm tüylü ya da kanatlı hayvanlarda görülen bitlenme sorunu, hayvanı pek çok açıdan negatif etkileyebilecek bir durumdur. Tavuklarda bir tür kanatlı hayvan olduğundan tüy bulundurur ve bu durumda bitlenmeye sebep olabiliyor. Tavuklarda bitlenme durumu kısa sürede biroldukça tavuğu etkileyeceğinden derhal önlem alınmalıdır.

Tavuklarda bitlenme, fazlaca olumsuz durumlara sebebiyet verebilir. Tavuklarda halsizlik, yumurta sayısında azalma ve kalitesiz yumurta şeklinde durumlar oluşturur. Ayrıca tavuklardaki bitler, kan emdikleri için tavuklarınızın ölmesine bile sebebiyet verebilir.

Tavuklarda Bitlenme İçin Çözüm


Tavuklardaki bitler, kimyasal çözümleri kullanmadan evinizde hazırlayabileceğiniz çözümlerle kısa sürede yok edebilirsiniz. İlk olarak bir paket tereyağını kısaca yaklaşık 250 gram yağı eritin. Daha sonra içerisine yarım çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı soğutup krem olunca tavuğun her yerine iyice sürün.

Tavuğunuzu birkaç saat bu şekilde tutun ve yıkayın. Bu sayede tavuğunuzda bulunan bitlerin yok olduğunu görmüş olacaksınız. Ayrıca bu kolay ve etkili yöntemle tavuklarınızın sağlığını korumuş olacaksınız.

Tavukların Temiz Ortamda Bulunması


Her canlıda olduğu gibi tavuklarda temiz bir ortamda bulunmalıdır. Tavuklarınızın yaşadığı alanın heryerini temizlemeye ve havalandırmaya özen göstermelisiniz. Eğer gerekli temizlik koşulları sağlanmazsa bitlenme durumu tekrarlanabilir.



Tavuğunuzu Bitlerden Kurtarmak İçin Evde Hazırlayabileceğiniz İlaçlar

Yorum

Daha yeni Daha eski