Orpington Tavuk Irkı

Orpington ırkı tavuklar güzel tüylere sahip,gurk olma özelliği ortalamanın üzerinde,uysal ve hobi amaçlı bakıma uygun tavuklardır. Yıllık yumurta verimleri ve insanlara karşı olan uyumları sayesinde kümesinizde mutlaka bir çift olmasını tavsiye ederiz.Gelin birlikte bu tavuğun özelliklerine bakalım.


Orpington Tavuk Irkı ve Özellikleri
Hakkında

Kullanıldığı yerler: Hobi amaçlı,Süs
Yumurta:  90-180 Beyaz / Kahverengi
Ağırlık: 
Horoz: 4 Kg Tavuk:  3.5 Kg
Renkler:  Mavi, Siyah, Beyaz, Altın,Limon Sarısı, Kırmızı
Özellik:  Uysal







Orpington Tavuğu Tarihi

Orpington tavukları ilk olarak ingilterede ortaya çıkmış,uysal oldukları için çocuklar için süs tavuğu olarak alınıyordu.İngiltere'nin Orpington köyünde William Cook tarafından 1886 yılında keşfedilen bu ırk geçen zaman içerisinde gösteri tavuğu olarak popülerliğine kavuştu.Cook,orpington tavuğunun gelişimini Londra'da gizlilik içerisinde yapmıştır.Orpingtont tavuğu il olarak 1985 yılında Madison Square Gardens'da gösteriye çıktı ve Cook popülerliğini arttırdı.

Orpington Tavuğu Özellikleri

Hem yumurtası hemde eti için yetiştirmeye uygundur.Horozları 4 kilogram,tavukları ise 3.5 kilograma kadar ulaşabilmektedir.Orta boy tek ibik,kıvrımlı bir şekil,kısa bir sırt orpington tavuğunun özelliklerindendir.Güzel görünümlerinden dolayı hobi amaçlı beslenmeye uygundur.Kuru ve çayırlık alanlarda yaşamayı severler.

Buff denilen orpington türü gurk tavuğu olma özelliği ile nam salmıştır.Kafaları ve ibikleri küçük, kuyrukları kısadır.Bolca olan tüyleri onları büyük ve cüsseli gösterir.Bu özellikleri sayesinden soğuktan etkilenmezler.Kanatları kısa olduğundan uçamazlar.İnsanlara karşı yakın davranışlar sergilerler.Yabanilikleri olmamakla birlikte uysal bir yapıya sahip orpington tavukları çocuklu aileler için uygun bir türdür.Son zamanlar orpington tavuklarının Avrupa'da popülerliği artmaktadır.

Orpington Tavuğu Yumurta Verimi

Orpington tavuklarının yıllık yumurta verimi 90 ile 180 yumurta arasında olup orta boy ,açık kahverengi yumurta üretirler.İyi beslendikleri zaman yıllık yumurta verimleri 250 yumurta ve üzeri sayıya ulaşabilmektedir.Kışın yumurtada vermeyi bırakmazlar.Günümüzde bu tavuk yumurta veriminden çok dış görünüşü için beslendiği için yumurta verimi hayvanseverler için çok büyük bir etken değildir.
Orpington Tavuk Irkı ve Özellikleri

5 Yorumlar

  1. Türkiyede bütün renklerini bulabilirmiyiz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,Türkiye'de bir çok renkte orpington tavuğu üreticisi bulunmakta

      Sil
  2. Türkiyede bütün renklerini bulabilirmiyiz ACaba

    YanıtlaSil
  3. Yeni gurka yatırdım 20 güne civcivleri çıkıcak isteyene yardımcı olurum 1+1 950 tl 05454504205

    YanıtlaSil
  4. Gökbel Çiftliğinden selamlar
    Orpington tavuk yillardir besliyorum cok verimli cok uysal dev tombul bir irk.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski