Hindi Bakımı ve Beslenmesi
"Hindi sahibi olmak isteyenler için bakımı hassas olan bir canlıdır diyebiliriz.Peki hindi bakımı nasıl yapılır ? Hindiler kuluçkaya yatar mı ? Hindiler nasıl beslenmeli ? gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık."
Hindi Yumurtası veya Civciv Seçimi
Hindiler tavuklara kıyasla daha dayanıklı,uzun ömürlü ve et verimi yüksek canlılardır.Hindileri yumurta alıp siz yetiştirmek istiyorsanız,damızlık yumurta veya civciv seçerken hastalıksız sürülerden almalı,yumurtaların döllü olmalarına dikkat etmelisiniz.Yumurtaların döl oranının yüksek olması için 10 dişi hindi 1 erkek hindi şeklinde bakılması büyük önem arz etmektedir.Hindi civcivleri kuluçka makinesinden çıkım alınabilir.Kuluçka süresi yaklaşık 28 gündür.Hindilere verilen yem kaliteli ve protein değeri yüksek olmalıdır.
Hindi Kümesi Nasıl Olmalı
Hindilerin büyütüleceği kümeslerlerde tüm ekipmanlar dezenfekte edimelidir.Kümes içerisinde yarık ve boşluklar dolgu malzemeleri ile doldurulmalıdır.Hindi kümesleri güneş alan,dış şartlardan etkilenmeyen bir ortam olmalıdır.Hindilerin altına temiz ağaç talaşı serilebilir.Hindiler civcivlerinin kümes sıcaklığı 35 derecenin altına,40 dereceninde üstüne çıkmamalıdır.Yetişkin hindilerde bu sıcaklık 20 derecelerde olması yeterlidir.Dişi hindiler 16-18,erkek hindiler 22-24. haftalık olduklarında kesilir.
Yorum Gönder