Tavuklarda İç Parazitler ve Tedavisi

Tavuk besleyenlerin en çok çözüm aradığı sorunlardan bir taneside tavuklarda iç parazit tedavisi nasıl yapılmalıdır.Parazitler başka bir canlının bedeninden beslenen organizmalardır.İç organlara yerleşerek hayvanların gelişimlerini önler ve ölümlerine neden olabilir.Tavuklarda oluşan iç parazitlerin başında solucan parazit gelmektedir.Tavukların bağırsaklarında yumurtlayıp gelişen iç parazitler,dışkı yoluyla dışarı atılır.Kümeste bulunan diğer tavuklar dışkı ile dışarı atılan bu solucanları yerler ve onlarında bağırsaklarına iç parazit yerleşmiş olur.Bu döngü önlem alınmazsa bu şekilde devam ederek gider.Tavuklarda iç parazit oluşumunu engellemek için en önemli etken temizliktir.Hayvanların kümesleri düzenli olarak temizlenmeli ve gerekli dezenfektanlar ile ilaçlanmalıdır.

Tavuklarda İç Parazit Tedavisi Nasıl Uygulanır ?

Tavuklarda iç parazit tespit edilmesi halinde ilaç tedavisine başlanmalıdır.İlaç tedavisi ile beraber tavuklar düzenli olarak kontrol edilmelidir.İç parazit ilaçlarının uygulanmasından sonra bozulan bağırsak florasını düzenlemek için tavuklara 2-3 gün süreyle kefir ve vitamin takviyesi verilmelidir.

Tavuklarda İç Parazit ve Tedavisi

Tavuklara Nilverm İç Parazit İlacı

Tavuklarda iç parazit tedavisinde kullanılan Nilverm iç parazit ilacı, iç parazitler için çok etkilidir.Tavuk besleyen her hobicinin elinde bulunması gereklidir.İç parazitler çoğu hastalıklardan daha tehlikeli ve öldürücüdür.İç parazitler hayvanların yem tüketimini arttır.Yumurta verimlerini düşürür ve hayvanların zayıf düşmelerine hatta ölümlerine yol açar.

Tavuklarda İç Parazit Doğal Tedavi Yöntemleri

Tavuklarda iç parazit ilaçları haricinde doğal iç parazit tedavi yöntemleride bulunmaktadır.İç parazit oluşmasını engellemek için tavuklara "kabak çekirdeği,sarımsak,havuç tohumu" verilebilir.


Tavuklarda İç Parazit ve Tedavisi

4 Yorumlar

  1. Sularına elma sirkesi karıştırsak faydası olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirkenin doğal antibiyotik özelliği olduğu için koruma ve direnç kısmında faydası olacaktır. Haftada 1-2 kere sularına karıştırmanız yeterli olur

      Sil
  2. İçparazit tedavisine başladıktan sonra hemen vitamin takviyesi yapılırmı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski