Australorp Tavukları Tarihi



Australorp Tavukları ve Özellikleri1900'lü yılların başlarında William Cook'un Orpingtons'ları Avustralya iklimi için uygun,iyi bir tavuk cinsi ortaya çıkarmak amacıyla Avustralya'ya ithal edildi.Yumurtlama verimlerini geliştirmek için Rhode Island Reds ile çalışmaya başladılar.



İngiltere'de Orpington tavukları kaliteli et üretmek için saklanıyordu.Cook's Orpington,Rhode Island Reds,Minorcas ve Beyaz Leghorn,Langshan cinsleri ile çalışmaya başladı amacı yeni bir ırk ortaya çıkarmaktı.Sonuçta bunu başardılar ve olağanüstü bir tavuk olan Australorp Tavukları meydana geldi.1922-1923 te 6 Australorp Tavuğu 365 günlük bir süreçte tavuk başına ortalama 310 yumurta yaparak toplamda 1860 yumurta bıraktı.

Australorp Tavukları ve Özellikleri

Australorp Tavukları kuyruğu yüksek ve dik bir duruşa,dolu ve derin bir gövdeye sahiptir.Kulak memeleri ve tarakların hepsi kırmızı renktir.Australorp Tavukları tüyleri güneş ışığında böcek yeşili parlaklığına sahiptir.Kafes ve salma tavukçuluğa uygundurlar.Australorp Tavukları gezmeyi çok severler.

Australorp Tavukları için yumurtlama makinesi tabirini kullanmak yerinde bir kelimedir.Haftada 5 orta boy yumurta yapabilmektedirler.Gurk olma özellikleri vardır.Yaşam süreleri bakım durumlarına göre 6 ile 10 yıl arasında değişmektedir.
Australorp Tavukları ve Özellikleri
Bakımı kolay,bol miktarda yumurta bırakacak bir tavuk ihtiyacınız varsa Australorp Tavukları tam size göredir.Arkadaş canlısı ve sevimlidirler.Genelde sakin,saldırgan olmayan bir cinstir.Avustralya gibi çok sıcak iklimlerden Orta Amerika gibi serin yerlere kadar çok çeşitli sıcaklıklara ve hava koşullarına dayanıklıdırlar.


Australorp Tavukları ve ÖzellikleriAustralorp Tavukları Ağırlık

Horoz: 4.5 kilogram
Tavuk: 3.5 kilogram

Yorum

Daha yeni Daha eski